Nemci zvíťazili nad Rakúskom 2:0

08.05.2013 Celý región

Helsinki 8. mája (TASR) - Hokejisti Nemecka zaznamenali na 77. majstrovstvách sveta prvé víťazstvo, keď v stredajšom zápase B-skupiny zdolali v Helsinkách suseda z Rakúska 2:0. Autorom oboch gólov Nemcov bol Marcus Kink, výborný výkon podal v bránke Rob Zepp, ktorý kryl všetkých 33 striel súpera.

Nemci tak v tabuľke o bod predstihli svojho stredajšieho protivníka a priblížili sa priečkam zaručujúcim postup zo skupiny. Najbližším súperom rakúskych hokejistov budú v piatok o 15.15 SELČ slovenskí reprezentanti, tí si ešte deň predtým o 19.15 zmerajú sily s Lotyšskom.

B-skupina:

Rakúsko - Nemecko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 37. Kink, 60. Kink (technický gól).
Rozhodcovia: Bulanov (Rus.), Croft (USA) - Arm (Švajč.), Kilian (Nór.),
vylúčení: 4:8 na 2 min,
presilovky: 0:0,
oslabenia: 0:1,
6820 divákov.

Rakúsko: Starkbaum - Lakos, Pöck, Schumnig, Lukas, Unterluggauer, F. Iberer, Altmann - Latusa, Koch, Vanek - Peintner, Oberkofler, Baumgartner - Welser, Schuller, Kristler - Raffl, Hundertpfund, Herburger - M. Iberer

Nemecko: Zepp - Ankert, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Hördler, Baxmann, Krueger - Schutz, M. Goc, Rankel - Wolf, Ullmann, Gogulla - Tripp, Kink, Seidenberg - Mauer, Hager, Greilinger - Pietta

Zápasu síce nechýbalo tempo, no slabá technická zručnosť hráčov rezultovala v more nepresností a nedotiahnutých akcií. Nemci sa v úvode dopúšťali chýb pri bránení, okrem toho často zohrievali lavicu hanby, takže mohli byť radi, že sa prvá tretina skončila bez gólov. V rakúskom tíme bol aktívny najmä Raffl, ktorý mal sám tri čisté šance na skórovanie. Tie ho mohli mrzieť, pretože v 37. minúte sa vydal na opačnej strane na odvážne sólo Kink, predral sa cez dvojicu protihráčov a zblízka prekonal Starkbauma. V treťom dejstve pokračovala neúspešná rakúska snaha o prekonanie organizovanej nemeckej defenzívy. Mužstvo Pata Cortinu podnikalo útoky len s obmedzeným počtom hráčov a diváci tak boli svedkami trochu nudnej, takticky zviazanej bitky. Rakúska hra vabank v závere už nepriniesla úspech, naopak Nemci pridali ešte jeden zásah - Kinka pri strele do prázdnej bránky fauloval Vanek a tak rozhodcovia uznali technický gól.
 

Vyberte región